O blogu

" Bilo je 8, na Trgu cvijeća ... "

Nije baš bilo 8, nego 16:10 (u petak, 20. svibnja 2011.), i nije bilo na Trgu cvijeća, već na Medvedgradu gdje ne poljubih nekog zgodnog frajera već hladna željezna vrata s natpisom:

Dragi posjetitelji,
 Radno vrijeme Medvedgrada
 Ponedjeljak-Petak od 10:00 do 16:00 sati
 Subota i nedjelja od 11:00 do 17:00 sati

I tada mi puče film. Doslovno.
Često sam, tijekom proteklih godina, razmišljala o pokretanju bloga. Ili kad bi me iznervirala neka od prečestih gluposti u ovoj našoj dragoj državici, što bih poželjela javno iskomentirat (i ispravit), ili pak kad bih se zaputila do nekog, manje ili više poznatog, cool mjesta vrijednog spomena. No to je uvijek završavalo standardnim: “A budem jednog dana…”. I evo, došao je taj dan kad mi je prekipjelo. I tako nastaše ovaj blog.
Tema bloga? Kako ime kaže: kultura. I sve varijacije na temu: arhitektura, povijest & povijest umjetnosti, arheologija, priroda, flora i fauna, a ponekad bi mogla uletit i koja izložba, kazališna predstava ili koncert.
Bit će tu kritika i pokuda, no baziranih samo i jedino na činjenicama. Bez pretpostavki. Ali bit će i pohvala, kad naiđem na nešto što pohvalu zaslužuje. I da ne pomislite da samo kritiziram, bit će i dosta putopisa, foto reportaža, izleta u prirodu i planinarenja i svega drugoga što mi se nađe na putu, a čini mi se “zgodno”.
To je trenutni plan, a što će biti u budnućnosti, tko zna jer:
   " Que Sera, Sera,
    Whatever will be, will be
    The future's not ours, to see
    Que Sera, Sera
    What will be, will be
. "

A za sada preostaje samo jedno:  LET’S BLOG!

Veljača 2014 update: 
Od kada sam, u rujnu 2012., počela raditi totalno sjedilački uredski posao u turističkoj agenciji, drastično je pao broj izleta i obilazaka. Na moj užas (i depresiju)... Također je odjednom nestalo i slobodno vrijeme za pisanje postova... Blaženi tereni.... moram reći da mi poprilično nedostaju (a pogotovo ono slobodno vrijeme između njih, heh) ... Sad mi se dani svode na posao-kuća-kuhinja-spremanje-kraći odmor-spavanje... kako mi je i svaka druga subota radna, ponekad je zaista teško uhvatiti lijepi dan za izlet... jer, naravno, Murphyjev zakon je takav - jedini slobodan dan u tjednu = kišni dan (srećom pa je ljeti bolja situacija). Sve to nikako nije u skladu s mojim karakterom, al eto... što je, tu je... mora se radit. A materijala za pisanje imam i da sljedećih godinu dana ne promolim nos iz kuće. Ali vrijeme... vrijeme je ono čega baš i nemam... no pokušat ću ipak više pisati... ljuta sam na samu sebe što sam toliko zapustila blog... no kad mi dani prolaze, tjedni prolaze, mjeseci isto tako... i onda se odjednom zapitam "Gdje mi je nestalo vrijeme?"..... :-( 

U svakom slučaju, hvala na posjeti, a ja ću se potruditi da postovi ipak budu malo češći  ;-) :-)

COPYRIGHT - sve slike i tekst su vlasništvo bloga Kulturna Patrola by Chippewa
Molim sve zainteresirane da me kontaktiraju ako žele objaviti tekst ili sliku/slike nekog od postova. Nije nikakav problem, sve može, ali bih voljela znati gdje će završiti. Hvala!  :-)